Aldrig mera ensam

pexels-photo-24289Efter ett långt och arbetsamt liv kommer så den tid då man skall få njuta av sina mödor, men för många pensionärer blir det inte alltid som man tänkt sig. Ett av de vanligaste problemen för svenska seniorer är ensamheten. Vare sig man bor hemma eller på äldreboende så kan vardagen synas dyster och innehållslös om man inte har en livskamrat, många vänner eller familj som besöker. Även om det finns bowlingklubbar och bridgegrupper så är det inte alltid man känner sig bekväm att gå på egen hand, och det är här som teknologin kan vara en oerhörd hjälp.

Genom att skaffa sig en dator, surfplatta eller smartphone kan äldre idag lätt få kontakt med andra som sitter i samma sits, och man kan syssla med alla möjliga aktiviteter i sällskap utan att behöva lämna hemmet. Man kan till exempel bli medlem i en kasinosajt, i en Facebookgrupp eller chattrum kopplade till alltifrån Tv-kanaler till hemsidor om specialhobbys. Man behöver inte längre vara snabb på att skriva då allt kan skötas via den inbyggda mikrofonen och en liten kamera om man vill kunna se varandra.

Det har också blivit populärt för äldre att börja dejta över nätet och det finns flera sidor där man kan möta människor som också söker en livspartner. Man kan ta gott om tid på sig, utbyta intressen och idéer, prata om allt mellan himmel och jord och riktigt lära känna varandra innan man tar steget ut för att träffas på riktigt. Bara för att kroppen blivit lite äldre betyder det inte att man inte kan bli förälskad och tack vare internet har fler och fler människor kunnat möta den stora kärleken oavsett ålder. Har man bara lite vilja och livslust kan mycket hända!

Man kan också starta en egen sida eller blogg där man skriver om sina intressen och på så sätt kan man få andra att engagera sig och komma med kommentarer. Ett trevligt sätt att dela med sig av sina erfarenheter och fylla vardagen med nya bekantskaper.