Den här sidan handlar om olika aspekter av hur åldrandet kan underlättas och göras både roligare och hälsosammare. Allteftersom människor lever längre och är friskare kan man med teknologins hjälp få en stimulerande seniorålder i sällskap med andra och man behöver inte lämna hemmet för att göra det. Skype och chattrum har underlättat tillvaron på många sätt och där upptagna släktingar och vänner tidigare inte hunnit hälsa på, kan man nu sällskapa över nätet. Internet har också gjort att äldre människor kan stifta nya bekantskaper och till och med dejta och man kan göra det i olika miljöer som kasinosajter eller sociala media.

Teknologin har också underlättat vardagliga sysslor som att handla mat och påminnas om sin medicin genom mobiler och apparater. Man kan känna sig trygg genom digitala sensorsystem som larmar om man skulle falla i hemmet eller under promenaden. Det går också styra sitt hem genom röstkommandon eller på avstånd om man vill. Glömmer man lätt var man lagt saker räcker det idag med att ropa på föremålet!

Det finns också olika sätt att motionera på även om väder eller krämpor inte tillåter att man lämnar hemmet och genom finurliga uppfinningar kan man följa sina framsteg och jämföra med andra. Dagliga spel, språkinlärning och bloggar gör tillvaron stimulerande och har visat sig fylla både sociala och fysiska behov för människor som annars skulle ha tråkigt eller känna sig omotiverade.

Låt inte den tredje åldern bli vare sig trist eller ensam; möjligheterna är oändliga och man kan verkligen njuta av sin fritid och pensionsålder på många sätt och vis.